YAXELL KETU Chef dranžírovací nůž 200 mm
Yaxell KETU je noblesa s grácií a špetkou vášně. Dávkování přesně tak akorát pro smělý řezný výkon a mimořádně dlouhou životnost ostří.
Yaxell KETU je noblesa s grácií a špetkou vášně. Dávkování přesně tak akorát pro smělý řezný výkon a mimořádně dlouhou životnost ostří.
Kuchařský nůž KETU je určen pro krájení na plátky, kostky a sekání ovoce, zeleniny a veškerých dalších potravin. Díky mírnému zaoblení čepeli se nůž může lehce zhoupnout přes čerstvé bylinky nebo koření a vytvářet tak velmi jemné kousíčky.
Čepel nožů Yaxell KETU se vyznačují extrémně ostrou řeznou hranou díky jádru z japonské mikrokarbidové práškové nerez oceli SG2, která je obalena symetricky dvěma vrstvami měkké nerez oceli opatřené v horní 1/2 čepele uměleckým důlkováním (patinováním). Prášková ocel obsahující hodně uhlíku je odolná proti korozi a má nebývalou tvrdost HRC 63.
Ketu znamená v japonštině „ryzí a čistý".
Rukojeť je vyrobena z černě stabilizovaného bukového dřeva jenž je formátováno metodou pakkawood. Symetrický tvar rukojeti umožňuje pohodlné a přesné řezání pro praváky i pro leváky.
Použití a péče:
- Používejte nože pouze na krájecím ideálně dřevěném prkénku.
- Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívejte k sekání potravin.
- Nože by neměly být používány na krájení masa s kostí.
- Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
- Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Autor designu: | Yaxell Corporation, Made in Japan |
Balení: | Dárkový box |
Design: | Konzervativní |
Emoce, první dojem: | Dokonalý, ten nikomu nepůjčíte! |
Feeling, textura štrenky: | Ergonomický tvar |
Jak padne do ruky: | Fortelný nůž nejen pro Šéfkuchaře |
Konstrukce: | Kuchyňské |
Najdi skvělý tip!: | Profík |
Nůž vhodný pro levý úchop: | Ano |
Otvor pro uchycení paracordu: | Ne |
Povrchová úprava čepele: | Vysoce leštěná se saténovým vzhledem |
Přesazení polohy klipu: | Ne |
Režim prodeje: | Fungl nové |
Země původu materiálu: | Japonsko |
Tvrdost oceli: | 63 HRC |
Délka ostří: | 200 mm |
Typ ostří: | Dranžírovací nůž Šéfkuchaře |
Výška (šířka) čepele: | 44 mm |
Celková délka nože: | 336 mm |
Hmotnost: | 205 g |
Tloušťka čepele: | 2 mm |
Kód oceli: | SG2 San Mai |
Model: | Ketu |
Materiál střenky: | Bukový pakkawood |